Borba protiv širenja koronavirusa: Inspekcija u odlučnoj akciji, izdata 4 prekršajna naloga, utvrđen identitet 147 osoba koje su stavljene pod zdravstveni nadzor

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Od datuma isteka rokova, počevši od petka 13. marta, koje je inspekcija naložila rješenjem,

a u vezi vršenja obavezne dezinfekcije prostora, objekata i predmeta,

izvršena su 74 nadzora nad pridržavanjem mjera od strane subjekata.

Zbog nepridržavanja naređenih mjera izdata su 4 prekršajna naloga subjektima koji nisu postupili po nalogu inspekcije.

Općinska inspekcija je u saradnji sa Domom zdravlja Kakanj i Policijskom stanicom Kakanj utvrdila identitet 147 lica koja su stavljena pod zdravstveni nadzor i izdala rješenja o zabrani kretanja.

Policijska stanica Kakanj redovno vrši kontrolu postupanja lica kojima je izrečena mjera zabrane kretanja, te iste procesuira prema kantonalnoj inspekciji radi poduzimanja mjera.

Općinski inspektori i komunalni redar svakodnevno provjeravaju poštivanje naloženih mjera, a naročito kod upravitelja stambenog fonda, javnih preduzeća, javnih ustanova, a danas (16. mart) je počela kontrola kod sportskih kladionica, javnih prevoznika, trgovačkih radnji i ugostiteljskih objekata.

Ovom prilikom pozivamo sva lica da poštuju mjere nadležnih organa i da svoje kretanje svedu na minimum, naročito da izbjegavaju masovnija okupljanja po objektima i sl.

Pozivamo sva lica koja posluju putem šalterskog sistema da se potrude osigurati linije rastojanja između klijenata i da izvrše potrebnu dezinfekciju na ulazu i/ili izlazu iz objekta (autobuske stanice, pošta, telekomi i dr).

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin