Bratske općine

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Bratska općina Aliaga, Republika Turska

aliagabld-logo
kakanj-grb

Općinsko vijeće je na svojoj 33. sjednici održanoj 29.07.2011. godine donijelo Odluku o uspostavljanju prijateljstva i saradnje između općine Kakanj (Bosna i Hercegovina) i općine Aliaga (Republika Turska) -(„Službene novine Općine Kakanj“, broj: 8/11).


Na osnovu navedene Odluke, dana 23.04.2012. godine u općini Aliaga je potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji prilikom posjete delegacije Općine Kakanj ovoj prijateljskoj Općini u Republici Turskoj. Donošenjem Odluke i potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i saradnji označen je početak saradnje i
povezivanje ove dvije općine i obogaćivanje obostranih odnosa kroz privrednu i kulturnu saradnju.

Bratska općina Zavidovići, Bosna i Hercegovina

zavidovici-logo
kakanj-grb

Općina Kakanj je uspostavila bratske odnose sa općinom Zavidovići na osnovu Odluke Općinskog vijeća Zavidovići o bratimljenju broj 01-05-362/10 („Službeni glasnik općine Zavidovići“, broj: 3/2010), koja je donosena na 20. sjednici održanoj 27.03.2010. godine.


Potpisivanjem sporazuma o bratimljenju, stvorena je mogućnost saradnje i promicanja međusobnog razumijevanja i prijateljstva, te učvršćivanja prijateljske saradnje i razmjene iskustva, a sve na dobrobit obje općine. Ovim sporazumom izražava se zajednička želja za utemeljenjem trajne međusobne saradnje na području privrede, kulture, nauke, turizma, prosvjete i sporta, te na ostalim područjima za koje se ukaže zajednički intere, također davat će podršku jedna drugoj i aktivno će sudjelovati na važnim manifestacijama obje općine.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin