Čestitka načelnika Aldina Šljive povodom završetka školske godine: Budite i dalje vrijedni, kreativni i odlučni

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dragi učenici, okončanje školske 2019/2020. godine dočekujemo u nešto drugačijim i netipičnim okolnostima. Pred vas, vaše nastavnike i profesore ispriječila se viša sila, izvukavši vas iz učionioca, sala i školskih klupa. Zvono se više nije oglašavalao da označi početak i kraj svakog školskog dana.

Međutim, niste se dali pokolebati, marljivo i vrijedno ste radili zajedno sa svojim nastavnicima i profesorima, te dočekali zaslužene zaključne ocjene. Bila je to prilika da pokažete neke nove vještine, kreativnost i inovativan pristup u rješavanju školskih obaveza, uz nastavnike i profesore koji su vam, zajedno sa roditeljima, bili istinska podrška u učenju. Stoga čestitku upućujemo i njima, odajući time priznanje za strpljiv i predan rad na vašem obrazovnom putu.

Općina Kakanj je i ove školske godine bila dodatna podrška u vašem radu, trudu i zalaganju. Dodijeljene su poklon knjige za najbolje učenike osnovnih škola za proteklu školsku godinu, kroz đačke stipendije stipendirali smo učenike osnovnih i srednjih škola, prvi puta su obezbijeđeni besplatni udžbenici za učenike prvih razreda i s tom praksom se nastavlja naredne školske godine, učestvovali smo u sufinansiranju troškova prevoza za naše srednjoškolce. Također, uveden je novi vid stipendiranja učenika srednjih škola koji se školuju za deficitarnja zanimanja. Dakle, naše nastojanje da budemo oslonac u vašem školovanju se iz godine u godinu unapređuje. Svjesni smo da je ulaganje u obrazovanje najsigurnija investicija.

Dragi učenici, nastavite tradiciju da svojim radom, trudom i zalaganjem potičete i druge školske kolege, dijelite s drugima, budete vrijedni, kreativni i odlučni, rezultati i dobre ocjene ne mogu izostati! Neka vas postignuti uspjeh motivira da budete još bolji i uspješniji u sticanju novih znanja, vještina i spoznaja.

Želim vam sretan završetak školske godine i ugodan zasluženi ljetni raspust!

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin