Čestitka načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive i predsjedavajućeg OV Slavena Katičića povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U svojoj hiljadugodišnjoj historiji Bosna i Hercegovina je, bez obzira na teška iskušenja i izazove, opstajala kao zajednica u kojoj se susreću i međusobno obogaćuju različite kulture i tradicije.

Sa željom da se takva suština naše domovine sačuva, bosanskohercegovački patrioti su na referendumu 1992.godine, bez obzira na proizvedeno ozračje straha, prijetnji i neizvjesnosti, odlučili da krenu putem nezavisnosti.

Nakon referenduma uslijedile su teške godine, ali suštinska odrednica naše domovine je opstala i ona predstavlja glavni razlog zbog kojeg se može tvrditi da je čast i priviligija biti dio multietničkog bosanskohercegovačkog društva, ali istovremeno znači i obavezu da se kontinuirano radi na jačanju našeg društva u pogledu demokratičnosti, zaštite ljudskih prava, ekonomije, socijalne zaštite itd.

Sa ovakvim promišljanjima i porukama, svim građanima Kaknja i BiH upućujemo srdačnu čestitku povodom Dana nezavisnosti BiH.

Sretan 1. mart – Dan nezavisnosti BiH!

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin