GRADONAČELNIK SARAJEVA ABDULAH SKAKA SA SVOJIM SARADNICIMA UPRILIČIO PRIJEM U GRADSKOJ VIJEĆNICI SARAJEVO ZA NAČELNIKA ALDINA ŠLJIVU (SFF i Sarajevska filharmonija dolaze u Kakanj)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U Gradskoj Vijećnici Sarajevo, u utorak 23.4.2019.godine upriličen je sastanak Gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake i Načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive.

Ovo je bila zvanična posjeta Gradu Sarajevu s ciljem uspostavljanja saradnje između Općine Kakanj i Grada Sarajeva, te upoznavanje Gradonačelnika Skake o potencijalima koje nudi Kakanj. Sastanku su prisustvovali i dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić, Šefica Stručne Službe Kabineta gradonačelnika, te predstavnica JP Sarajevo doo Grad Sarajevo u čijem se radnom opisu nalazi i upravljanje Trebevićkom žićarom.

Načelnik Šljivo je prisutne upoznao sa potencijalima s kojima raspolaže Općina Kakanj, s ciljem pronalaženja najboljih načina za uspostavljanje saradnje, te se dotakao ključnih pitanja za funkcionisanje Općine kao organa lokalne samouprave za dobrobit njenih građana.

Skrenuvši pažnju na zavidan kulturno-sportski život u Općini Kakanj, postignut je dogovor da  ove godine u danima održavanja Sarajevo film festivala u Sarajevu, dio projekcija bude prikazan i u Kaknju za sugrađane Kaknja kao poklon Grada Sarajeva. Također, se razgovaralo o gostovanju Sarajevske filharmonije u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani“  što bi također bio poklon Grada Sarajeva. Turistički potencijali Kraljeve Sutjeske, Bobovca, kao i Ponijera su također bile teme razgovora o čemu će se ubuduće detaljnije razgovarati, a sve u cilju podizanja turizma u našem gradu na viši nivo.

Po završetku sastanka razmjenjeni su pokloni u znak sjećanja na prvu zvaničnu posjetu, uz napomenu da je to samo prvi korak ka uspostavljanju bolje saradnje Grada Sarajeva i Općine Kakanj.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin