Gradski spomen-park: Položeno cvijeće na spomen-obilježja povodom 8. aprila-Dana oslobođenja Kaknja

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Povodom 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja, danas je u Gradskom spomen-parku upriličeno polaganje cvijeća na Spomen obilježje palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. godina i Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog 1992-1995. godina.

“Antifašizam je jedan od najhumanijih i najsvjetlijih pokreta u historiji čovječanstva. Ovaj pokret nije jedan od onih koji počnu i završe u određenom historijskom periodu.

Antifašizam je pokret kontinuiteta i treba ga stalno jačati i promovisati, posebno kod mlađih naraštaja.Antifašizam se oštro suprotstavlja svakoj teoriji o superiornim rasama koje žele dominirati nad drugima.

Antifašistički pokret se zasniva na postulatu jednakosti među ljudima bez obzira na njihovo porijeklo, materijalno stanje, naciju, vjeru i druge elemente njihovog identiteta.

Priča o antifašizmu mora polaziti od porodice i škole jer će budućnost našeg bosanskohercegovačkog društva biti svijetla samo ako djecu i mlađe naraštaje naučimo da uvijek i u svakoj prilici budu antifašisti, rodoljubi, slobodoljubivi i uzorni građani, vrijedni radnici i da njeguju prijateljstvo, zajedništvo, solidarnost, osjećajnost, ljubav i mir.Građanima Kaknja upućujem srdačnu čestitku povodom 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja”, rekao je u svom obraćanju građanima kaknja putem medija načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin