Inicijativa načelnika: Uz utrku “Kakanj za 5” koja okuplja one koji redovno prakticiraju trčanje, organizirati i jednu revijalnu utrku za one koji nikako ili rijetko trče

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Nakon uspješne prošlogodišnje premijere, i ove godine početkom augusta u Kaknju će biti upriličena noćna ulična utrka “Kakanj za 5”.

Radi se o događaju koji je privukao pažnju velikog broja ljudi širom BiH, pa je cilj organizatora i Općine Kakanj koja pruža podršku da ovaj događaj postane tradicije i da svake godine organizacija bude još bolja i kvalitetnija.

Uz promišljanje i nastojanje da utrka privuče sudionike iz cijele BiH, kao i učesnike iz Kaknja, načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo je iznio inicijativu da se uz ovu utrku organizira još jedna revijalna sa simboličnim nagradama za sve one kojima trčanje nije redovna praksa.

Upravo bi jedna ovakva revijalna utrka za sve zainteresirane ili za određene grupe npr. djevojčice, djevojke, žene, mladi i slično mogla biti okidač za redovno prakticiranje trčanja, smatra načelnik Šljivo.

Iznoseći ovu inicijativu načelnik je cijenio da kod onih koji ne trče redovno postoji određeni uklon spram bilo koje vrste sportskih nastupa na kojima se pojavljuju profesionalci i oni koji redovno prakticiraju određeni sport.

Organizatori utrke “Kakanj za 5” su bili gosti u uredu načelnika. Tokom prijema se razgovaralo o pripremama za utrku. Načelnik Aldin Šljivo je bezrezervno podržao organizatore, te je najavio i svoje učešće, posebno u revijalnoj utrci kako bi zajedno sa svojim sugrađanima ukazao na važnost trčanja za čovjekovo zdravlje.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin