Inicijativa općinskog načelnika i predsjedavajućeg OV: Stigao pozitivan odgovor iz „Elektroprivrede BiH“ o tematskoj sjednici na temu toplovod „Kakanj-Sarajevo

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Na 39. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj, na prijedlog predsjedavajućeg OV Slavena Katičića i načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive, usvojena je inicijativa kojom se traži da Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo na tematskoj sjednici Općinskog vijeća do 15.04. tekuće godine kao nosioci prezentuju Idejni projekat i temelje za izradu Glavnog projekta „Toplovod Kakanj-Sarajevo“.

Time bi se sveobuhvatno sagledale kako posljedice koje bi realizacija navedenog projekta mogla proizvesti, tako i benefiti istog za cjelokupnu lokalnu zajednicu.

Iz „Elektroprivrede BiH“ stigao je odgovor na predmetnu inicijativu u kojem stoji da će predstavnici ovog javnog preduzeća, zajedno sa predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša FBiH i projektanata, rado prisustvovati tematskoj sjednici s ciljem prezentovanja Idejnog projekta i odgovaranja na potencijalna pitanja vijećnika.

U odgovoru je istakuto kako je izrađen nacrt Idejnog projekta, te se pristupilo utvrđivanju njegove finalne verzije, nakon čega će isti biti predstavljen javnosti u okviru tematske sjednice.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin