Načelniku Aldinu Šljivi uručena zahvalnica Ustanove za kućnu njegu „SeVital“ povodom godišnjice uspješnog rada: Još jedan svijetli primjer projekta “Pokreni svoj posao”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Danas je u uredu načelnika upriličen prijem za predstavnike Ustanove za kućnu njegu „SeVital“ Kakanj. Radi se ustanovi osnovanoj zahvaljujući podsticajnom programu „Pokreni svoj posao“, a sama ideja je potaknuta od strane naše sugrađanke Selme Čabrić.

Povod za prijem jeste navršavanje prve godišnjice uspješnog rada, ali i predstavljanje ohrabrujućih planova za budućnost. Naime, ustanova trenutno ima četiri zaposlena, dok je u planu zapošljavanje još tri osobe, što znači da postoji tendencija daljnjeg širenja djelatnosti. To je ujedno još jedna potvrda da pristup Općine Kakanj kroz poticanje vlastitih biznis ideja i njihove realizacije daje konkretne rezultate.

Gosti su se zahvalili načelniku na svesrdnoj pomoći koju su imali u svakoj fazi realizacije svoje ideje, te su tom prilikom uručili i prigodnu zahvalnicu.

Podsjećamo, Ustanova za kućnu njegu “SeVital” osnovana je uz saglasnost nadležnih ministarstava i prva je privatna ustanova ove vrste u Zeničko-dobojskom kantonu, a svojom djelatnošću obuhvata općine Zenica, Kakanj, Visoko, Breza i Vareš.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin