Načelnik Aldin Šljivo s ministrima u posjeti Brnjicu: U toku radovi na izgradnji ambulante u Krševcu i rekonstrukciji puta Stari dom-Pedići, u planu “podizanje” mosta koji izaziva plavljenje puta i izgradnja spomen-obilježja šehidima u Pedićima

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo posjetio je, zajedno s kantonalnim ministrima Mirnesom Bašićem i Fahrudinom Čolakovićem, područje Brnjica.

Razloga za posjetu je nekoliko. U toku su radovi na izgradnji ambulante i prostorija mjesne zajednice u Krševcu za čiji je dovršetak TIKA izdvojila 150.000 KM.

U toku su i radovi na rekonstrukciji puta Stari dom – Pedići ukupne vrijednosti od 100.000 KM.

Plan je i da se uz pomoć Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK na čijem je čelu naš sugrađanin Mirnes Bašić izvrši i “podizanje” jednog od mostova koji često izaziva plavljenje puta za Brnjic.

Zamisao je i da se uz pomoć Ministarstva za boračka pitanja ZDK u Pedićima izgradi spomen-obilježje šehidima. Radi se o jednom od kakanjskih džemata koji su dali najviše šehida obzirom da je čak 20 najboljih sinova Bosne s ovog područja dalo živote za slobodu našeg naroda i države.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin