Načelnik Aldin Šljivo upriličio prijem i nagradio uspješne kakanjske studente – dobitnike prestižnih priznanja Univerziteta u Sarajevu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U uredu načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive danas je upriličen svečani prijem za studente iz Kaknja koji su zahvaljujući vrijednom radu i učenju na nedavno održanoj promociji diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu nagrađeni prestižnim priznanjima Zlatna i Srebrena značka.

Tako su Zlatne značke dobili Mirsad Kadić (integrirani studij Stomatološkog fakulteta – prosjek ocjena 9,51), Nedim Zaimović (I ciklus Elektrotehničkog fakulteta – prosjek ocjena 9,63) i Alma Kubura (I ciklus Fakulteta islamskih nauka – prosjek ocjena 9,65), dok su Srebrene značke dodijeljene Adnanu Mehinoviću (I ciklus Elektrotehničkog fakulteta – prosjek ocjena 9,34) i Mirzi Delibašiću (I ciklus Elektrotehničkog fakulteta – prosjek ocjena 9,00).

Studenti su pohvalili praksu prema kojoj Općina Kakanj redovno i uredno stipendira kakanjske studente, istovremeno pozdravivši inicijativu da se uvede posebna vrsta stipendije za deficitarna zanimanja.

Kroz razgovor je naglašeno kako bi bilo poželjno potaknuti udruživanje studenata iz Kaknja posredstvom određenih vidova asocijacija prema strukama kojima pripadaju, s ciljem vidljivijeg, strateškog i institucionalnog djelovanja u svojim oblastima interesovanja.

Nagrađenim studentima načelnik je uručio prigodne poklone i novčane nagrade, ističući zahvalnost što na ovakav način promovišu Kakanj i služe kao primjer na koji se mladi trebaju ugledati.

Obzirom da ima još kakanjskih studenata koji su postigli zapažene rezultate, Općina Kakanj će i njima svakako iskazati posebnu pažnju i zahvalnost.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin