Načelnik Mirnes Bajtarević je na načelničkoj dužnosti svega 9 mjeseci. U tako malo vremena nastojao je i nastoji da ne zaboravi nikoga, a posebno ne heroje

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Načelnik Mirnes Bajtarević je na načelničkoj dužnosti svega 9 mjeseci. U tako malo vremena nastojao je i nastoji da ne zaboravi nikoga, a posebno ne heroje. U tom smislu, podsjećamo na nastojanja načelnika Bajtarevića da pomogne heroju Zejnilu Kadriću Zengi.

Načelnik Bajtarević: Zenga nije i neće biti zaboravljen, naglo pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja naložilo je nužnost da umjesto kuće Zengi pomognemo redovnim mjesečnim novčanim izdvajanjima koja ćemo isplaćivati njegovoj sestri kod koje je Zenga smješten u Varešu, i kod inicijative da se gradi kuća, i kod novonastalih okolnosti bili smo i bit ćemo u kontaktu sa Zenginom sestrom i ostalim članovima porodice Zbog naglog pogoršanja Zenginog zdravstvenog stanja heroj je smješten kod sestre koja živi u Varešu.

U dogovoru sa sestrom, načelnik Bajtarević je dao nalog da se umjesto izgradnje kuće Zengi isplaćuje, uz njegova redovna primanja, i dodatna novčana pomoć kako mu ništa ne bi nedostajalo. Novac se isplaćuje na račun Zengine sestre.

Pripreme za izgradnju kuće su bile u završnoj fazi, no naglo pogoršanje Zenginog zdravstvenog stanja koje mu više ne dozvoljava kretanje, nalagalo je da se pronađe novi modalitet pomoći, što je i učinjeno.

U vezi sugestija građana koje se odnose na smještaj u neki od zavoda koji brinu o ljudima u stanju potrebe, želimo pojasniti da se modaliteti pomoći Zengi sve vrijeme definišu kroz kontakt sa članovima Zengine porodice, a sve sa ciljem da rješenje bude ono što i Zenga želi.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin