Načelnik Mirnes Bajtarević nakon potpisivanja ugovora vrijednog 600.000 KM: Nastavljamo, čvrsto i odlučno, izgradnju novoprojektovane dionice ceste Donji Kakanj – Kondžilo (Brnjic)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji novoprojektovane dionice ceste Donji Kakanj – Kondžilo (Brnjic).

Vrijednost ugovora iznosi 600.000 KM.

Izvođač radova je preduzeće “Trgošped” Kakanj.

Radi se o kantonalnim sredstvima, a plan je da u sljedećoj godini za nastavak izgradnje ceste Donji Kakanj-Kondžilo Općina Kakanj izdvoji 200.000 KM, dok će Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK izdvojiti novih 400.000 KM.

“Nastavljamo aktivnosti na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj – Kondžilo. Predstoji nam puno posla, ali ćemo ustrajati u našem čvrstom opredjeljenju da se pitanje putne komunikacije za Brnjic riješi. Hvala svim ljudima na svim nivoima vlasti koji razumiju potrebu da se ova putna komunikacija izgradi i da se ljudima omoguće bolji uslovi života. Posebno želim zahvaliti našem sugrađaninu vršiocu dužnosti premijera ZDK Mirnesu Bašiću, kao i ministru Arnelu Isaku”, rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin