Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo posjetio Mješovitu srednju školu Kakanj, upriličena zvanična dodjela simulatora vožnje (FOTO)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo danas je sa saradnicima posjetio Mješovitu srednju školu Kakanj.


U okviru posjete načelnik je zvanično dodijelio školi simulator vožnje kojeg je Općina Kakanj nabavila za potrebe praktične nastave učenika ove škole.
Podsjetimo, Općina Kakanj je izvršila kupovinu simulatora vožnje s pratećim elementima i pripadajućim kablovima za potrebe Mješovite srednje škole Kakanj. U tu svrhu je utrošeno više od 6.000 KM.


“Na inicijativu škole izvršili smo nabavku jednog ovakvog uređaja. Uređaj će doprinijeti boljoj i kvalitetnijoj praktičnoj nastavi učenika ove škole. Nije ovo prva niti je jedina donacije Općine Kakanj školama. Drago nam je da je ovo realizirano na inicijativu škole. Bez obzira što Općina Kakanj nije nadležna za oblast obrazovanja, pozivamo i druge kakanjske škole da iniciraju slične projekte. Općina Kakanj je uvijek spremna pomoći oblast obrazovanja”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.


U školi je upriličen i sastanak sa direktorom Kovač Šerifom, te predstavnicima Biroa za zapošljavanje Kakanj i Udruženja poslodavaca općine Kakanj (UPOK).


Teme razgovora su bile: aktuelna problematika i planovi škole za naredni period, razmatranje i utvrđivanje deficitarnih zanimanja na području općine Kakanj, te iznalažanje stimulativnih mjera za obrazovanje naših budućih srednjoškolaca za zanimanja koja nedostaju u našoj općini.
Općina Kakanj kontinuirano pomaže kakanjskim školama kako bi se učenicima osigurali što bolji uslovi za učenje i boravak u školi.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin