Najboljim učenicima osnovnih škola uručene pažljivo birane knjige – čovjekovi dokazani prijatelji

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Povodom završetka školske 2018/2019. godine, općinski načelnik Aldin Šljivo odlučio je prigodnim poklonima nagraditi uloženi trud, odličan uspjeh i primjerno vladanje istaknutih đaka iz šest kakanjskih osnovnih škola. Radi se o primjercima knjiga najljepših priča za djecu i omladinu pod naslovom „Na krilima zmaja“ u izdanju Planjaxa.

Ovim gestom načelnik nastoji promovisati izvrsnost kao dragocjenu vrlinu među mlađim generacijama, koje sutra treba da preuzmu svoj dio društvene odgovornosti i pronađu adekvatnu ulogu kojom će svoje afinitete, interese i kreativne inspiracije na najbolji mogući način pretvoriti u općekorisne vještine, znanja i umijeća.

Naš grad je oduvijek krasio status uspješne lokalne sredine, čiji stanovnici neprestano i marljivo teže postizanju iznadprosječnih rezultata u svojim profesijama i zanimanjima. Stoga prepoznavanje značaja investiranja u obrazovanje kao presudni temelj na putu razvoja modernog i prosperitetnog društva predstavlja jedan od vodećih prioriteta u radu i djelovanju Općine Kakanj i općinskog načelnika Aldina Šljive, koji će kontinuiranim i sistemskim pristupom svaki puta pozdraviti i podstaći vrijednu kakanjsku mladost u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Nagrade su uručene osnovnim školama “Ahmed Muradbegović” Donji Kakanj, “15. april” Doboj, “Omer Mušić” Brežani, “Hamdija Kreševljaković” Kakanj, “Mula-Mustafa Bašeskija” Kakanj, te “Rešad Kadić” Brnjic.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin