Nakon problema kojeg je prouzrokovala neisplativost javnog prevoza: U Općini Kakanj pronađeno rješenje, učenici će imati prevoz u skladu s terminima nastave

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Nakon problema u vezi javnog autobuskog prevoza na području Kaknja koji je nastao zbog neisplativosti ove vrste prevoza, pronađeno je rješenje kako bi se riješio ovaj problem.

Naime, danas je potpisan ugovor o pružanju usluga prevoza učenika srednjih škola na sljedećim linijama:MEGA TRAVEL (Tršće – Kakanj, Bilješevo-Donji Kakanj-Kakanj, Veliki Trnovci-Haljinići-Bištrani-Brežani-Kakanj i Kučići-Bijele Vode-Brnj-Kakanj).TA-TRANS (Brnjic-Podborje-Mramor-Kakanj).

Ugovori su potpisani na temelju provedenog direktnog sporazuma u okviru kojeg su određeni najpovoljniji ponuđači, a odnose se na period do kraja budžetske godine.

Prevoznici su dužni uskladiti termine vožnje s početkom i završetkom nastave učenika u obje smjene.

Ugovorom je definisano i kolike iznose će Općina Kakanj platiti da bi prijevoz bio isplativ (2.000 KM za TA-TRANS i 4.000 KM MEGA TRAVEL).Učenici će i dalje plaćati kartu, a troškove karte će im kao i ranije, prema kriterijima, refundirati Općina Kakanj.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin