O njima nema ili su rijetki tekstovi i priče u javnosti, oni ne pišu hvalospjeve sami o sebi, a zaslužuju veliku pohvalu: Škola odbojke “AS” Brežani

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ovo su djeca iz Škole odbojke “AS” Brežani. O njima nema ili su rijetki tekstovi i priče u javnosti. A zaslužuju punu pažnju.

Prijavili su učešće u velikoj proljetnoj ekološkoj akciji čišćenja koju organizira Općina Kakanj, oni i još 2 sportska kluba: OK “Arabi” i FK “Mladost”.

Tragom te prijave kontaktirali smo Školu odbojke “AS” Brežani. U miru i tišini, u veselom drugarskom i sportskom ozračju ova kakanjska djeca vrijedno treniraju u sali Osnovne škole “Omer Mušić” Brežani.

Ni sada nisu željeli medijsku pompu, a interesantna je ta pojava u vremenu opće pomame za medijskom pažnjom.

I kroz razgovor saznajemo, oni ne pišu hvalospjeve sami o sebi i ne bombarduju medije tekstovima u kojima bi sami sebi prišivali superlative. Oni smatraju da o rezultatima trebaju suditi i pisati objektivni sportski novinari jer to je njihov posao.

Djeci u Školi odbojke “AS” Brežani je najvažnije da su sretna, da se druže, da nisu opterećena rezultatima, medaljama, priznanjima…

Važno je samo da sretno odrastaju, da imaju prijatelje, da uživaju u sportu, da se na fer i korektnoj osnovi takmičenje sa svojim vršnjacima…

I što je posebno važno, djeca iz Škole odbojke Brežani imaju u srca usađenu ekološku svijest o čemu svjedoči kontinuitet učešća u ekološkim akcijama.

U četvrtak 28. marta ova djeca će u akciju pod nazivom “Grablje, vreće i rukavice i svi u proljetne radne akcije”.

P.S. Treneri nisu htjeli da njih spominjemo i hvalimo jer “srce” kluba su djeca, samo su zamolili da pohvalimo Fikreta Kurtovića, direktora Osnovne škole “Omer Mušić” Brežani koji je uvijek spreman pomoći djeci iz Škole odbojke, od omogućavanja korištenja školske sale do drugih načina na koje direktor pokazuje razumijevanje i pažnju.

 

 

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin