Obavijest za poljoprivredne proizvođače: Prijava proizvodnje za koju se očekuje federalna novčana podrška u narednoj godini

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj obavještava sve  poljoprivredne proizvođače koji su upisani u RPG i RK da su dužni u skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju  („Službene novine FBiH“, broj: 42/10), i čl. 6. stavak 1. Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarenja novčane podrške po modelu podrške proizvodnje („Službene novine F BiH“, broj: 60/14, 75/14, 76/16, 32/17 i 55/17) izvršiti prijavu proizvodnje za koju očekuju federalnu novčanu podršku u narednoj godini i to samo za one proizvodnje koje su bile predmet novčane podrške po federalnom programu za tekuću godinu.

Prijava se podnosi Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZE-DO kantona na obrascu PPP najkasnije do 15.11.2019 godine.

Svi klijenti, odnosno poljoprivredni proizvođači koji ne izvrše prijavu planirane proizvodnje u gore navedenom roku neće moći ostvariti novčane podrške u 2020. godini.

Obrazac prijave možete preuzeti klikom ovdje, kao i  u zgradi Općine Kakanj I sprat Odsjek za lokalni ekonomski razvoj ili šalter Sali Općine Kakanj, svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 h.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin