Obavijest za poljoprivredne proizvođače: Rok za ažuriranje RPG i RK produžen do 30. aprila

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Kakanj koji su upisani u RPG i RK, a nisu izvršili ažuriranje podataka, da je izmjenom Pravilnika o upisu u RPG i RK rok za ažuriranje produžen do 30.4.2020.godine.

Ažuriranje podataka u narednom periodu obavljat će se u prostorijama Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline, I sprat zgrade Općine Kakanj od 9 do 13 sati. Stranka je obavezna prethodno se najaviti na telefon s brojem 032/771-828, kada će se istoj saopštiti termin dolaska.

Poljoprivredni proizvođači koji spadaju u rizičnu kategoriju stanovništva, po Odluci kriznog štaba CZ FBiH, podatke mogu ažurirati i telefonskim putem, a naknadno će po dogovoru doći da potpišu prijavne obrazace.

Također, obavještavamo da se upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata obavlja tokom cijele godine, ali oni koji se namjeravaju prijavljivati za novčane poticaje sa federalnog nivoa vlasti u ovoj kalendarskoj godini upis u Registar trebaju izvršitido 30.4.2020.godine.

Ažuriranje i upis podataka u Registru pčelara i pčelinjaka FBiH obavit će se u periodu od 4.5. do 15.5.2020.godine, uz prethodnu najavu za dolazak.

Molimo stranke da pri dolasku u zgradu Općine Kakanj obavezno nose neophodnu zaštitnu opremu.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin