Obećano – ispunjeno: Isplaćene 4 rate općinske stipendije i za 35 studenata  koji su na konkursu za općinsku stipendiju ispunjavali uslove, ali nisu odmah dobili stipendiju zbog ograničenih novčanih sredstava planiranih za stipendiju

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Srijeda, 31. oktobar 2018. godine: Općina Kakanj isplatila je danas u jednom navratu 4 rate općinske stipendije u iznosu od 400 KM za 35 studenata koji su na konkursu za općinsku stipendiju ispunjavali uslove, ali nisu odmah dobili stipendiju zbog ograničenih novčanih sredstava planiranih za stipendiju. U međuvremenu je izvršen rebalans budžeta tako da su osigurana potrebna sredstva.

Ubrzo će svim studentima koji su ostvarili pravo na općinsku stipendiju, dakle i za prvih 100, i novih 35, biti isplaćene i preostale 4 rate općinske stipendije.

Podsjetimo, Općina Kakanj je i studentima koji su ostvarili pravo na kantonalnu stipendiju, a čiji je iznos manji od iznosa općinske stipendije, isplatila razliku tako da će i oni u konačnici dobiti iznos stipendije od 800 KM koliko iznosi i općinska stipendija. Procedura dodjele općinske stipendije je mogla biti i ranije završena, ali se čekao kraj procedure dodjele kantonalne stipendije kako bi se znalo koliko je studenata dobilo ovu stipendiju i koliko je novčanih sredstava potrebno da se isplati razlika kako bi i oni dobili isti iznos kao i oni koji su poslije ostvarili pravo na općinsku stipendiju.

Podsjetimo, Općina Kakanj isplaćuje stipendije i  učenicima srednjih škola, učenicima sa posebnim potrebama, učenicima romske populacije, djeci poginulih rudara i djeci bez roditeljskog staranja.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin