Odluka načelnika u vezi pomoći Udruženju dijabetičara „Slatki život“ Kakanj : Umjesto ubadanja iglicama nabavka senzora za mjerenje nivoa glukoze u krvi za devetero kakanjske djece mlađeg uzrasta

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U skladu sa potrebom Udruženja dijabetičara „Slatki život“ Kakanj da obezbijedi sredstva za nabavku senzora za mjerenje nivoa glukoze u krvi za devetero djece mlađeg uzrasta, donesena je odluka da se novčano pomogne njihovom plemenitom radu.

Radi se o udruženju koje broji 265 članova, od kojih 123 žene i devetero djece. Dijabetičari koji koriste inzulinsku terapiju moraju 4-6 puta dnevno mjeriti nivo glukoze u krvi upotrebom iglica, usljed čega može doći do neželjenih posljedica po kožu.

Navedeni senzori otklanjaju potrebu tradicionalnog načina mjerenja, budući da se postave na stražnjoj strani nadlaktice i tako koriste 14 dana. Pritom uređaj vrši očitovanje za svaki minut korištenja.

S obzirom da nabavka ovakvih senzora iziskuje izvjesna novčana sredstva, Općina Kakanj na čelu sa načelnikom Aldinom Šljivom odlučila je podržati njihov rad uplatom 2.200,00 KM.

Općina Kakanj će i ubuduće iskazivati poseban osjećaj razumijevanja i solidarnosti, izlazeći u susret kategorijama stanovništva koje se susreću sa izazovima u svakodnevnom životu i radu.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin