Paralelno s akcijom “Volim Kakanj”, u subotu još jedna akcija čišćenja obala rijeke Bosne

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U okviru kampanje “Čista rijeka Bosna”, u subotu 12. oktobra bit će realizirane aktivnosti čišćenja desne obale rijeke Bosne na području Kaknja, uzvodno od Mosta zlatnih ljiljana.

Akcija će se realizirati u sinergiji i saradnji organizacije ROTOR, Općine Kakanj, tima Akcione grupe Kakanj, Javnog preduzeća “Vodokom” Kakanj i Sportsko-ribolovnog društva “Bistro” Kakanj.

Akciju organizira Akciona grupa „Za čisti sliv rijeke Bosne“ u okviru Eko-turističke kampanje u projektu “Čista rijeka Bosna”.

Akcija se organizira u cilju pobošanja čistoće obale uz rijeku Bosnu, skretanja pažnje na ekološke aktivnosti i podizanje ekološke svijesti, podrške ribolovnom udruženju koje stalno ulaže napore u cilju održavanja obala rijeke na području općine, i animiranja nesavjesnog dijela stanovništva da se odgovornije odnosi prema zaštiti prirode, naselja i rijeke Bosne.

Podsjetimo, u toku je i velika ekološka akcija “Volim Kakanj” koju organizira Općina Kakanj uz podršku Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.U okviru ove akcije ovih dana se radi na čišćenju obala rijeke Bosne od Mosta mladih do Cementarskog mosta, a akcija će se nastaviti i na drugim lokacijama. U okviru ove akcije radi se i na čišćenju nanosa šljunka u koritima Trstionice, Zgošće i Ribnice.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin