Potpisan ugovor o saradnji između Općine Kakanj i Humanitarne organizacije “Help” za realizaciju projekta u vrijednosti od 80.189 KM

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U uredu načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive danas je potpisan ugovor o saradnji između Općine Kakanj i Humanitarne organizacije “Help” za realizaciju projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije Zapadnog Balkana”.

Radi se o projektu kojeg sufinansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt o stabilnosti za jugoistočnu Evropu.

Cilj projekta je olakšati inkubaciju samostalnih biznisa i samozapošljavanje kroz mjere pomoći za sticanje dohotka u ciljanom ekonomskom sektoru.

Projekat će pomoći 18 odabranih korisnika s područja Kaknja u vidu grantova koje će obezbjediti “Help” u saradnji s Općinom Kakanj. Svaki grant će se sastojati od materijalnih sredstava potrebnih za poslovnu aktivnost bez davanja u gotovom novcu. Ukupna vrijednost pojedinačne donacije je planirana u prosjeku od 2.000 eura za ukupno 18 korisnika što ukupno iznosi oko 36.000 eura.

Projekat sufinansira Help sa 48 %, Općina Kakanj s 37 % i korisnici s 15 % sredstava i 10 sati društveno korisnog rada.

Osim toga, “Help” će obezbjediti iznos od 4.000 eura za implementaciju malog općinskog projekta sa ciljem rješevanja nekog problema za dobrobit cijele zajednice. Ovaj projekat bi sufinansirali “Help” sa 63 % sredstava i Općina Kakanj s 37 %.

Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 80.189 KM, od čega je 28.669 KM učešće Općine Kakanj.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin