Potpisan ugovor sa JU „Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama“ ZDK: Općina Kakanj će za finansiranje rada ustanove izdvojiti 49.314,28 KM

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U VIP sali Općine Kakanj potpisan je ugovor o načinu funkcionisanja sa JU „Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama“ ZDK, kojim se definišu korisnici usluga, samo pružanje istih i način finansiranja. Ugovor su potpisali načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo i direktor Centra Nurđehan Šahinović.

Navedena ustanova pruža usluge dijagnostike, rehabilitacije, odgoja,radnog osposobljavanja, fizikalnog tremtana, dnevnog zbrinjavanja i savjetovanja djece predškolskog i školskog uzrasta , te odraslih osoba sa područja ZDK.

Centar se finansira sredstvima Kantona i općina/grada sa teritorije ZDK. Za navedene usluge Općina Kakanj će mjesečno izdvajati 4.109,52 KM, što na godišnjem nivou iznosi 49.314,28 KM.

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik i direktor su posjetili Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Dobrinji, gdje su obišli radionice korisnika ove usanove u kojima svojim vrijednim radom stvaraju kreativne proizvode i rukotvorine.

Tom prilikom, jedna od rukotvorina uručena je načelniku Aldinu Šljivi kao vid zahvalnosti za nesebičan doprinos u radu ove ustanove i njenih korisnika.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin