Potpisani ugovori sa 17 fizičkih lica koja su zadovoljila uslove javnog konkursa realiziranog u okviru projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije Zapadnog Balkama 2019-2020”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U sali Općinskog vijeća Kakanj danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa 17 fizičkih lica koja su zadovoljila uslove javnog konkursa realiziranog u okviru projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije Zapadnog Balkana 2019-2020”.

Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za stabilnost Jugoistočne Evrope, sufinansira Općina Kakanj, a implementira Njemačka nevladina organizacija “Help”.

Projekat obuhvata nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva s kvalitetnim poslovnim idejama i fizička lica koja su registrovala djelatnost u oblasti obrta i srodnih djelatnosti (osim poljoprivrede) na području općine Kakanj u posljednjih nekoliko godina.

Ukupna vriejdnost projekta iznosi 80.000 KM, dok ukupna vrijednost pojedinačnog podsticaja u prosjeku iznosi 2.000 eura. Projekat sufinansiraju “Help” iznosom od 50 %, Općina Kakanj iznosom od 35 % i krajnji korisnici iznosom od 15 % od ukupne vrijednosti podsticaja.

Svaki grant se sastoji od materijalnih sredstava potrebnih za poslovnu aktivnost.

Materijalna sredstava za potrebe korisnika će nabaviti “Help”.U okviru pomenutog projekta “Help” će obezbijediti sredstva za implementaciju malog općinskog projekta u iznosu od 4.000 eura sa ciljem rješavanja nekog problema za dobrobit cijele lokalne zajednice.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin