Povodom 8.aprila-Dana oslobođenja Kaknja: Načelnik Bajtarević posjetio kakanjske partizanske borce stogodišnjaka Eniza Velispahića i Džemala Haračića koji je danas napunio 95 godina

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević danas je pokucao na vrata dvojice kakanjskih partizanskih boraca iz vremena Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945.

Sa željom da ukaže posebnu čast i poštovanje spram partizanskih boraca, načelnik Bajtarević je ovu aktivnost uvrstio u programske sadržaje kojima se obilježava 8. april – Dan oslobođenja Kaknja u Drugom svjetskom ratu.

Od ukupno 801 borca sa područja Kaknja koji su se borili u partizanskim jedinicama, u današnjici su među živima samo dvojica.

Susret sa partizanskim borcima bio je veoma emotivan.

Eniz Velispahić je rođen prije 100 godina. U momentu iznenadne posjete učio je ajete časnog Kur'ana. Načelnik Bajtarević ga je pozdravio selamom i slobodarskim pozdravom: Smrt fašizmu! Sloboda narodu!

Džemal Haračić baš danas je napunio 95 godina, pa je zajedno s načelnikom Mirnesom Bajtarevićem prerezao slavljeničku tortu koju su mu pripremili njegov sin Omer i porodica.

S načelnikom je razgovarao o svom životnom putu punom izazova i iskušenja.

Načelnik Bajtarević je uz čestitku povodom Dana oslobođenja Kaknja, svojim sugrađanima-partizanskim borcima uručio i prigodne darove u znak priznanja i zahvalnosti za sve što su učinili za slobodu naroda u periodu NOAR-a 1941-1945.godina.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin