Povremene obustave saobraćaja od kružnog toka kod PS Kakanj do Doma zdravlja

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U periodu od 14. do 21.11.2018. godine, na saobraćajnici od kružnog toka u blizini Policijske stanice Kakanj do skretanja prema Domu zdravlja, dolazit će do povremenih obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na potkresavanju drveća.

Alternativni pravci za saobraćaj će biti Dom zdravlja – Privatna zdravstvena ustanova “Medika” – Šumarija – Ulica ZPO – kružni tok i Dom zdravlja – jednosmjerni dio Ulice ZPO – Ulica 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade.

Prolaz za vozila hitne pomoći bit će osiguran svakog momenta tokom izvođenja radova.

U vezi pitanja građana koja se odnose na potkresavanje drveća u gradskom području Kaknja, građane obavještavamo da se potkresavanje vrši na zahtjev vlasnika parcele na kojoj se nalazi drveće ili na zahtjev vlasnika stanova kojima drveće nanosi štetu, a u određenim situacijama i po “službenoj dužnosti” kada se uoči određeni problem.

Gdje god je moguće vrši se potkresavanje umjesto sječe, a svakodnevno se vrši i sadnja novog drveća. Samo uz novu gradsku saobraćajnicu zasađeno je više od 80 novih sadnica.

Potkresavanje se vrši na način koji omogućava da se na drveću pojave nove grane i zelenilo.

U slučaju da posao potkresavanja predstavlja rizik angažiraju se specijalizirana vozila sa korpom ili ljestvama, a posao se vrši uz posebne mjere opreza.

U vangradskim i seoskim područjima vlasnicima parcela uz saobraćajnice od strane inspekcija se naređuje potkresavanje drveća koje ometa saobraćaj i predstavlja opasnost za ljude i materijalne dobra.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin