Prvo obraćanje vršitelja dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive javnosti

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Prije svega želim da se zahvalim na povjerenju koje mi je upravo ukazano da u narednom periodu obnašam funkciju vd načelnika Općine Kakanj.

Posebno hvala vijećnicima koji su danas glasali za moje imenovanje, a naravno hvala i onima koji to danas nisu učinili jer uvijek je dobro imati neki „kamenčić u cipeli“ koji će vas žuljati povremeno i opominjati vas da ne postanete oholi i prepotentni.

S toga smatram izuzetno dobrim da će u našem vijeću biti diskusija i raspravljati se o svakoj važnoj temi za naš grad, a sve u cilju donošenja boljih odluka tj. dobro je da nećemo imati jednoumlje jer to je dobro za rad, a opet da ćemo u konačnici svi slušati i poštovati Odluke koje donesemo. Tako i ovu Odluku koju smo danas usvojili, molim da svi poštujete jer ja ću biti načelnik za sve stanovnike općine Kakanj.

Želim se zahvaliti i svojoj matičnoj političkoj organizaciji SDA Kakanj koja je od mogobrojnih kvalitetnih kadrova koji čine dio ove organizacije i koji su se mogli danas naći na ovoj poziciji bez ikakvih podilaženja, povjerenje su dali upravo meni te je time po ko zna koji put ova stranka dokazala da nagrađuje rad i trud i da daje šansu i novim generacijama koje dolaze.

Ovo je velika prilika za nove generacije koje će, uz podršku iskusnih, uz predan trud i rad i iskren nijet uliti i novu nadu za našu omladinu koja se nalazi na teškom životnom ispitu – otići ili ostati. Ja vjerujem da ćemo zajedničkim trudom i radom uspjeti nastaviti pozitivan trend razvoja Kaknja koji je postao prepoznatljiv i van naše općine, a za što je zaslužno i ovo Vijeće ali moramo priznati ponajviše naš, sada već državni parlamentarac, Nermin Mandra. Zaista se nadam da ćeš i dalje biti prije svega Kakanjac pa sve ostalo i da ćemo zajedno nastaviti raditi na unapređenju i razvoju općine Kakanj ali i drugih lokalnih zajednica u BiH, jer kako si više puta ponovio u svojoj kampanju – LOKALNO JE BITNO.

Imam potrebu da se ovako javno zahvalim i svim zaposlenicima JU KSC Kakanj koji su mi pomogli da evo 3,5 godine rada u toj instituciji pokažemo da zajedničkim radom možemo postići izvanredne rezultate i to je meni u konačnici bila otskočna daska da danas dobijem novu priliku za napredovanje. Naravno, pravno-formalno ja napuštam JU KSC Kakanj ali u suštini i dalje radimo zajedno pa možda sada i jače i snažnije uz sve druge institucije koje djeluju na području općine Kakanj.

S toga, ono na čemu ću ja insistirati jeste to da svi moramo doprinositi za bolje sutra. Dakle, smatram da nije dobro da samo vođa bude taj koji dobro radi i svi ga slijede, a onda kada dođe vrijeme za promjenu vođe, a po prirodi života to je normalno i neminovno i to je dobro jer tada dolazi i nova krv, energija, motivacija, međutim promjena vođe ne smije da utiče na suštinu uspjeha. Smatram da svi moramo shvatiti da moramo zaraditi svoju platu i opravdati povjerenje da smo zaposleni – u današnjem društvu to je velika privilegija, moramo to znati cijeniti. I onaj što mete cestu, i onaj što ovjerava dokumente, i onaj što vadi rudu iz rudnika, i onaj što uči djecu u školama, ali i onaj što diže ruku i odlučuje o važnim pitanjima za društvo – svi smo odgovorni za napredak ali i nazadovanje društva. Ako se tako budemo ponašali i ako se svi uključimo imat ćemo dugoročne pomake. Ja se nadam da nećemo posmatrati naš rad mandatno, zaboraviti da ste ovdje samo još dvije godine, moramo biti vizionari i posmatrati stvari iz šireg ugla jer mi ćemo ovdje živjeti i poslije našeg mandata. Dajte da pravimo dobar ambijent i za našu djecu i našu unučad. Jedino tako ako budemo razmišljali tada ćemo više uspjevati.

Da sumiram, sutra punim 31. godinu života, a tačno prije 6 godina na 25. rođendan sam prvi put sjeo u vijećničke klupe ovog vijeća, i za ovih 6 godina provedenih u vijeću, ali i za 3,5 godine na  čelu JU KSC Kakanj, te 2,5 godine kao predsjednik OK Kakanj 78 smatram da sam pokazao da se trudom, radom i iskrenim namjerama mogu postizati uspjesi. Dakle nisam od onih koji žele postići uspjeh, nego želim da postižemo uspjehe konstantno i to tako da zajedno radimo i stvaramo, a da drugi pričaju.

I na kraju, nedavno sam na svom instagram profilu objavio jednu izreku koju sam negdje pročitao, a kaže: „Čovjek sam za sebe može učiniti tek ograničen broj stvari. Da biste u životu ispunili doista velike ciljeve potrebna vam je pomoć drugih ljudi“

Hvala vam!

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin