Razgovarali v.d. načelnik Aldin Šljivo i direktor Doma zdravlja dr. Mirsad Tursum: Proširiti prostorije hitne pomoći, konkurs za pedijatra je kontinuirano otvoren, problem je u nedostatku kadra ove vrste, slijede specijalizacije postojećih kadrova Doma zdravlja

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Petak, 14. decembar 2018. godine: Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo i direktor Doma zdravlja Kakanj dr. Mirsad Tursum razgovarali su danas o dva velika problema koja se odnose na djelatnost Doma zdravlja. Radi se o nedostatku jednog pedijatra i potrebi da se prošire prostorije službe hitne medicinske pomoći.

Dr. Tursum je informisao v.d. načelnika da je konkurs za pedijatra kontinuirano otvoren, ali se problem ogleda u nedostatku kadra ove vrste, i taj problem koji se odnosi na cijelu državu se reflektira i na Kakanj. Zbog toga će Dom zdravlja Kakanj uputiti na specijalizaciju svoje postojeće kadrove kako bi se riješio problem, no za specijalizaciju treba određeno vrijeme.

Podsjetimo, Dom zdravlja Kakanj nedavno je u radni odnos primio nekoliko mladih ljekara s područja Kaknja.

Zaključeno je i da se u budućem periodu treba rješavati i problem neadekvatnih prostorija službe hitne medicinske pomoći.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin