ReLOaD u partnerstvu s Općinom Kakanj: Poziv organizacijama civilnog društva za prijave za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Kakanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Općina Kakanj poziva zainteresovane članove organizacija civilnog društva, koje imaju sjedište na području općine Kakanj, da se prijave za učešće u procesu evaluacije dostavljenih prijedloga projekata u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) na području Općine Kakanj.

Javni poziv za projektne prijedloge organizacija civilnog društva objavljen je od 29. augusta do 10. oktobra 2019. godine. Kako bi se proces evaluacije projektnih prijedloga odvijao transparentno, potrebno je osigurati učešće jednog predstavnika organizacija civilnog društva.

Prema pravilimau istom ne smiju učestvovati članovi organizacija civilnog društva koje su dostavile svoje prijedloge projekata na javni poziv i/ili bili partneri drugim organizacijamacivilnog društva na istom javnom pozivu. Ukoliko se utvrdi da je predstavnik OCD, koji je član evaluacione komisije OCD, u vezi sa bilo kojim dostavljenim projektnim prijedlogom ti projektni prijedlozi bit će diskvalifikovani.

Ovaj poziv otvoren jeod 07. do 11. oktobra 2019. godine, a zainteresovani se mogu prijaviti putem adrese elektronske pošte: alma.odobasic@kakanj.com.ba. Prijava treba sadržavati biografiju iz koje je vidljivo prethodno iskustvo kao i angažmani u OCD. Evaluacija dostavljenih projektnih prijedlogavršit će seu mjesecuoktobru2019. godine, a o tačnom datumu evaluacije odabrani kandidat bit će blagovremeno obaviješteni. U slučaju prijave više od jednog predstavnika civilnog društva, kandidata će odabrati predstavnici OCD sa područja općine Kakanj.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin