Saobraćajna infrastruktura: 2.832.929 KM za izgradnju i rekonstrukciju puteva u drugoj polovini 2020. godine

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Općinsko vijeće Kakanj je na 39. redovnoj sjednici održanoj 27.02.2020. godine usvojilo nekoliko značajnih programa utroška sredstava u okviru kojih se nalazi pregled planiranih ulaganja u infrastrukturu u 2020. godini. Radi se o Programu utroška sredstava od koncesionih naknada, Programu utroška sredstava od komunalne naknade i Programu utroška neraspoređenog dijela namjenskih sredstava od prihoda preduzeća ostvarenih radom termoelektrana za 2020. godinu, sredstava od prodaje poslovnih prostora i stanova i sredstava od prodaje zemljišta.

Nakon što je u prvih 6 mjeseci ove godine realizovan dio predviđenih projekata koji se tiču izgradnje, sanacije i rekonstrukcije saobraćajnica, u nastavku predstavljamo preostale radove na unapređenju putne infrastrukture  planirane do kraja 2020. godine. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 2.832.929 KM.

U narednom periodu bit će objavljen pregled planiranih radova na poboljšanju i proširenju sistema javne rasvjete, vodovodno-kanalizacione infrastrukture i ostalih značajnih infrastrukturnih projekata.

Tabelarni prikaz projekata:

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin