Svečanost povodom Dana nezavisnosti BiH: Dom zdravlja dobio novo sanitetsko i novo višenamjensko vozilo

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U povodu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, danas je u JU “Dom zdravlja” Kakanj upriličena svečanost puštanja u upotrebu dva nova vozila. Radi se o:

sanitetskom vozilu (kardio-mobil) ukupne vrijednosti 80.000 KM. Od togiznosa, 50.000 KM je osigurano sa kantonalnog nivoa, dok je Općina Kakanj izdvojila 30.000 KM;

višenamjenskom vozilu, čija je ukupna vrijednost 25.000 KM. Novčana sredstva za nabavku ovog vozila obezbijedio je Dom zdravlja Kakanj iz vlastitih sredstava.

U svom govoru, općinski načelnik Aldin Šljivo podsjetio je na važnost uloge kakanjskog Doma zdravlja i podrške koju Općina Kakanj pruža ovoj ustanovi:

“U kontekstu rada na poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga želim naglasiti vrijedan aktivizam našeg kakanjskog Doma zdravlja i općenito cjelokupne kakanjske lokalne zajednice.

Općina Kakanj je podrška Domu zdravlja u svakom pogledu, što znači da se ne držimo slijepo činjenice da lokalna zajednica nema nadležnost u pogledu zdravstva. U tom smislu Općina je nastavila pomagati, a ovaj put pomoć se ogledala u sufinansiranju nabavke sanitetskog vozila.

Prije nekoliko mjeseci otvorili smo ambulantu porodične medicine u Zgošći. Nedavno smo završili radove na izgradnji ambulante Krševac, a preostalo je još izvršiti priključke na struju, vodu i kanalizacionu mrežu, te opremiti prostorije.

Naši planovi su i rekonstrukcija postojećih prostorija službe za pružanje hitne medicinske pomoći i izgradnja novih prostorija.
Općina će finansijski pomoći i u sufinansiranju troškova specijalizacije ljekara.

Menadžmentu i zaposlenicima Javne ustanove “Dom zdravlja” Kakanj čestitam na nastojanjima da se kontinuirano poboljšava kvalitet zdravstvenih usluga u Kaknju.


Svim prisutnim na ovoj svečanosti i svim ljudima koji BiH nose u srcu čestitam 1.mart-Dan nezavisnosti BiH”.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin