Svečanost u Zgošći: Otvorena ambulanta porodične medicine i prostorije mjesne zajednice

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Četvrtak, 11. april 2019. godine: U okviru Programa obilježavanja 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja i 15. aprila – Dana općine Kakanj i Dana Armije RBiH, danas je upriličeno svečano otvaranje ambulante porodične medicine i prostorija mjesne zajednice u Zgošći.

U izgradnji ovog objekta učestvovali su Ministarstvo zdravstva ZDK sa 100.000 KM, Općina Kakanj s 50.000 KM i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH s 35.000 KM.

U svom obraćanju prisutnima na svečanosti načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo je uputio izraze zahvalnosti svim subjektima koji su pomogi izgradnju, te je naglasio opredjeljenje Općine Kakanj da nastavi ulagati u oblasti zdravstva bez opterećenja pričom šta je čija nadležnost.

“Izdvajajući vlastita budžetska sredstva i ostvarujući saradnju s partnerima s viših nivoa vlasti Općina Kakanj pruža podršku kakanjskom Domu zdravlja u svakom pogledu. To znači da se ne držimo slijepo činjenice da lokalna zajednica nema nadležnost u pogledu zdravstva. Naši građani su korisnici zdravstvenih usluga i mi želimo da pomognemo kako bi oni dobili što kvalitetniju uslugu zdravstvene zaštite praktično na kućnom pragu.

Za čovjeka je najvažnije zdravlje tako da svaki građanin kroz uslugu zdravstvene zaštite najbolje osjeti koliko smo svi zajedno, od općine, preko kantona do federalnog i državnog nivoa, predani svome poslu da budemo u službi čovjeka i njegovih svakodnevnih potreba”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Načelnik se osvrnuo i na značaj novoizgrađenih prostorija za organe mjesne zajednice.

“Ovaj objekat je važan i zbog prostorija koje će biti na usluzi organima mjesne zajednice i mještanima. Na taj način mi ukazujemo na značaj mjesnih zajednica kao partnera u kreiranju lokalnih politika usmjerenih na dobrobit  svakog čovjeka”, rekao je Šljivo.

Svečanosti su prisustvovali i premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić, kantonalni ministri, savjetnik u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH Šefket Hafizović…

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin