Svečanosti u Brnjicu: Potpisan ugovor o izvođenju I faze radova na izgradnji ceste Donji Kakanj-Kondžilo i uručeni ključevi novoizgrađene ambulante i prostorija MZ Krševac

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Danas su u Brnjicu upriličene dvije značajne svečanosti povodom novoizgrađenih prostorija MZ Krševac i ambulante porodične medicine, te potpisivanja ugovora o izvođenju I faze radova na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo.

Ovim izuzetno značajnim događajima prisustvovali su načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, ministar u Vladi ZDK Mirnes Bašić, direktor Z.D. Rudnik mrkog uglja „Kakanj“ Sead Imamović, direktor JU „Dom zdravlja“ Kakanj Mirsad Tursum, direktor Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj Zijad Neimarlija, direktor Tvornice cementa „Kakanj“ Izudin Neimarlija, direktor firme „Trgošped“ d.o.o. Kakanj Ahmed Zaimović, predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić, vijećnici i predstavnici nadležnih općinskih službi.

Simboličnim činom predaje ključeva predsjedniku MZ Krševac Safetu Šahmanu, ovaj objekat je ustupljen na raspolaganje MZ i njenim stanovnicima, koji će, pored prostorija društvenog doma, moći koristiti i zdravstvene usluge u sklopu ambulante porodične medicine.

Prisutnim mještanima i gostima obratili su se općinski načelnik Aldin Šljivo, predsjednik MZ Krševac Safet Šahman i direktor Doma zdravlja Kakanj Mirsad Tursum.

Podsjećamo, prostorije MZ Krševac i ambulante porodične medicine izgrađene su sredstvima Općine Kakanj koja je investitor od početka gradnje, uz finansijsku podršku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) iznosom od 150.000 KM.

U dosadašnje tri faze izgradnje ukupno je uloženo 272.101 KM. U preostaloj, IV fazi, predviđeno je uređenje i opremanje objekta u tekućoj godini, za koju svrhu su planirana sredstva u iznosu od 44.057 KM.

Ugovor o izvođenju I faze radova na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo potpisali su direktor Zavoda za planiranje i izgradnju Zijad Neimarlija u ime naručioca radova i direktor firme „Trgošped“ d.o.o. Kakanj Ahmed Zaimović u ime izvođača radova.

Podsjećamo, svečanosti potpisivanja ugovora prethodila je 39. sjednica Općinskog vijeća Kakanj na kojoj je usvojen Program utroška sredstava od koncesionih naknada, u sklopu kojeg se nalazi i projekat I faze izgradnje dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo vrijednosti 1.150.000 KM, čime su stvoreni neophodni preduslovi za početak izvođenja radova na izgradnji ove vrlo značajne saobraćajnice.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin