U uredu načelnika upriličen prijem za Almira Aganovića, novoimenovanog predsjednika Sportskog saveza općine Kakanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Na prijemu se razgovaralo o planovima Sportskog saveza općine Kakanj za budući period, vizijama daljeg razvoja kakanjskog sporta, planovima za nova ulaganja u sportsku infrastrukturu i sl.

Načelnik Šljivo je novoimenovanom predsjedniku Sportskog saveza uputio čestitku na imenovanju, kao i izraze podrške za sve buduće aktivnosti usmjerene na dobrobit kakanjskog sporta.

U znak zahvalnosti za podršku i svesrdnu pomoć koju načelnik i Općina pružaju kakanjskom sportu, Aganović je načelniku Šljivi darovao svoj dres s čuvene utakmice iz 2010. godine kada je Odbojkaški klub “Kakanj” u Challenge Cupu igrao protiv italijanske Perugie.

Prijemu je prisustvovao i Samir Lušija, službenik u Općini Kakanj zadužen za poslove iz oblasti sporta.

Podsjetimo, na nedavno održanoj Izvještajno-izbornoj skupštini Sportskog saveza općine Kakanj za predsjednika Saveza izabran je Almir Aganović, dok je za potpredsjednika imenovan Hajrudin Zekić.

Za predsjednika Skupštine Saveza izabran je Nermin Begić.

U Predsjedništvo Saveza izabrani su Mirza Zaimović (FK Rudar), Vehbija Begić (FK Mladost), Dinko Alešević (Košarkaški klub Kakanj), Emir Alajbegović (OK Kakanj 78), Amir Hadrović (RK Kakanj), Arnes Šabeta (ŽOK Kakanj), Mensur Bajtarević (Kuglaški klub Rudar), Nermin Begić (OA Arabi), Hajrudin Zekić (sportovi osoba s invaliditetom), Sulejman Bitić (turnirski, pojedinačni, školski sportovi).

Za članove Nadzornog odbora Saveza imenovani su Sulejman Bitić, Halim Fejzić i Hajrudin Kubat.

Novoizabranim članovima mandat traje 4 godine.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin