Ulična utrka “Kakanj za 5”: Vrhunski sportski događaj koji uspješno savladava sve izazove, prerasta u tradiciju, postaje prepoznatljivo obilježje Kaknja i neizostavan događaj u kalendaru manifestacija ove vrste u BiH i šire

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ulična utrka „Kakanj za 5“ doživjela je svoje treće, ovaj put dnevno izdanje. Utrka koju organizira Udruženje „Ka plus“ Kakanj polako prelazi u tradiciju i prkosi svim izazovima.

Ove godine veliki izazov je aktuelna pandemija COVID 19, pa su organizatori poduzeli niz mjera zaštite od širenja koronavirusa. Između ostalog, formirane se 3 startne zone kako bi se izbjegla gužva na startu.

Nakon kišne subote, vrijeme u nedjelju 27. septembra bilo je idealno za trčanje. Utrku je završilo 266 trkača.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Alma Hrnjić iz Sarajeva, ispred Adele Čomor (AK Pace Konjic) i Amele Trožić (Sarajevo).

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Uroš Gutić iz Nevesinja sa vremenom 16:04 ispred Belmina Mrkanovića iz Doboja koji je zaostao za pobjednikom svega 6 sekundi. Treće mjesto zauzeo je Nikola Pejčić iz Doboja (17:46).

Najbrži Kakanjac bio je Armin Husika s vremenom 18:56 i osvojenim sedmim mjestom u ukupnom poretku utrke. Adna Berbić i Emina Čizmić su s istovjetnim rezultatom (27:42) bile najbrže Kakanjke u utrci.

Posebna zanimljivost utrke je uspješan nastup Hazima Kukuruzovića koji ima 78 godina i koji je 5 km istrčao s vremenom 38:06.

Organizaciju utrke pomogli su Općina Kakanj i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, te volonteri Crvenog križa Kakanj, Udruženja ‘Zagrljaj’ i ‘Sumero’.

Sponzori Treće ulične utrke “Kakanj za 5” su: Općina Kakanj, Market Crvena Jabuka, BH Telecom, ‘Bosnalijek’ d.d. Sarajevo, Moj san, Trgošped d.o.o. Kakanj, ‘Delta Petrol’ d.o.o. Kakanj, “Oktal farm” Sarajevo, Herz d.o.o. Sarajevo, “Grundfos pumpe” Sarajevo, Celab d.o.o. Kakanj, Tvornica cementa Kakanj, Deltha Therm Kakanj, Vlada Ze-do kantona, AB Petrol Kakanj, Eko-M, Red Bull, Sarajevska pivara, osoblje Raiffeisen banke – poslovnica Kakanj.

Organizatori su posebne izraze zahvalnosti uputili općinskom načelniku Aldinu Šljivi koji od prve ulične utrke snažno podržava projekat ‘Kakanj za 5’ i koji je lično učestvovao u utrci.

Udruženje ‘KA plus’

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin