Upriličena centralna javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Kakanj za 2020. godinu i Nacrtu Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Kakanj za 2020. godinu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U sali Općinskog vijeća Kakanj danas je održana centralna javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Kakanj za 2020. godinu i Nacrtu Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Kakanj za 2020. godinu na kojoj su svi zainteresirani imali priliku iznijeti prijedloge izmjena i dopuna, te dobiti potrebna pojašnjenja.

Prije održavanja centralne javne rasprava Službi za finansije su upućeni brojni prijedlozi, a na samoj centralnoj javnoj raspravi svoje stavove u pogledu Bužeta Općine Kakanj za 2020. godinu iznijeli su kakanjski poljoprivrednici koji su izrazili nezadovoljstvo planiranom stavkom za poljoprivredu, te roditelji djece iz privatnog vrtića “Pčelica” koji su tražili subvencije kako bi se eliminisala diskriminacija prema njihovoj djeci u odnosu na djecu koja pohađaju vrtić “Mladost” čiji rad finansira Općina Kakanj.

Tokom rasprave iznesen je i prijedlog od strane građanke Kaknja u vezi uvođenja podsticajnih mjera za otvaranje novih privatnih obdaništa u Kaknju.

Iznesen je i prijedlog da se u Budžetu Općine Kakanj za 2020. godinu planira stavka za obilježavanje 100. godišnjice “Rudara”.

Javna rasprava je otvorena do 12. decembra, a svi učesnici u postupku javne rasprave svoje primjedbe, mišljenja i sugestije mogu dostaviti Službi za finansije Općine Kakanj poštom ili putem e-maila opcinaka@bih.net.ba.

Dokumente o kojima se vodi javna rasprava možete vidjeti klikom na naslove:

Nacrt Budžeta Općine Kakanj za 2020. godinu

Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Kakanj za 2020. godinu.

Kontakt osobe za provođenje javne rasprave su: Džihad Berbić-Služba za finansije (tel. 032/771-806) i Enver Kusić-Stručna služba za poslove Općinskog načelnika (tel. 032/555-301).

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin