Ured načelnika: Predstavnice Udruženja žena “Trst” Tršće prezentirale aktivnosti u okviru projekta “Građanski aktivizam kroz volonterizam – za sretnije djetinjstvo u Tršću”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U uredu načelnika Općine Kakanj danas je upriličen sastanak na kojem su predstavnice Udruženja žena “Trst” Tršće prezentirale aktivnosti u okviru projekta “Građanski aktivizam kroz volonterizam – za sretnije djetinjstvo u Tršću”.

Sastanku su prisustvovale i predstavnice Udruženje Žene za žene International koje, zajedno s Općinom Kakanj, finansira projekat.

Projekat obuhvata promovisanje volonterizma, volonterske akcije na unapređenju infrastrukture (postavljanje dječijeg igrališta u Tršću), te aktivnosti usmjerene na očuvanje, čišćenje i održavanje javnog prostora.

Kroz aktivnost postavljanja igrališta 190 djece će imati adekvatan i siguran prostor za igru i sportske aktivnosti, a oko 300 roditelja i članova porodica će imati adekvatno mjesto za okupljanje (klupe za odmor).

Načelnik Bajtarević je čestitao Udruženju na ovim aktivnostima, te je još jednom iskazao opredjeljenje Općine Kakanj da pruža podršku ovakvim i sličnim projektima.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin