Ured načelnika: Upriličen prijem za članove BBK „Extreme“ Kakanj, načelniku upućen izazov povodom predstojeće Evropske sedmice mobilnosti

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U uredu načelnika Aldina Šljive upriličen je prijem za članove Brdsko-biciklističkog kluba „Extreme“ Kakanj. Tim povodom napravljen je retrospektivan osvrt na realizovane aktivnosti u toku godine. Općinski načelnik je članovima kluba odao priznanje zbog afirmisanja biciklizma i promocije naše općine.

BBK „Extreme“ je učestvovao u obilježavanju Dana nezavisnosti i Dana općine Kakanj vožnjama do kraljevskog grada Bobovca. Nakon toga, uslijedilo je obilježavanje Dana kakanjskih šehida i poginulih boraca vozućkog ratišta vožnjom do Spomen-obilježja Popova Luka (Kamenica), te učešće na memorijalnom biciklističkom maratonu „Bihać-Srebrenica“. Navedene aktivnosti realizovane su u saradnji sa Općinom Kakanj. U znak zahvalnosti, predsjednik kluba Sedin Kobilica načelniku je uručio klupski dres.

Za vrijeme trajanja kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2019“, na platou u Barama održana je Kraljevska XCO biciklistička trka za ljubitelje cross country staza u organizaciji BBK “Extreme”, koja je popraćena i van granica naše općine.

S obzirom da se bliži obilježavanje Evropske sedmice mobilnosti (16.-22. septembra), a čiji je cilj poticanje zdravog načina života i korištenje bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva, bila je ovo prilika da se najavi rekreativna biciklistička tura koja će se održati 22. septembra u 12 sati povodom Evropskog dana bez automobila.

Osim toga, načelnik je pozvan da se tokom trajanja navedene sedmice uključi u istu, te vlastitim primjerom pošalje poruku o benefitima bicikliranja.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin