Uz činjenicu da je Kakanj jedan od rijetkih gradova bez redukcija vode, još jedna referenca JP “Vodokom” zaslužuje pažnju: Vrijedni graditelji kakanjskih vodovoda, izgradili tržišnu orijentiranost, graditeljsku sposobnost i osjećaj prema čovjeku

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Utorak, 25. septembar 2018. godine: Istovremeno sa svojom svakodnevnom djelatnošću koja se odnosi na stvaranje elementarnih uslova za život građana, a posebno u tom smislu ističemo vodosnabdijevanje u Kaknju koji je jedan od rijetkih gradova u kojima nema redukcija ni u vrijeme najvećih suša, Javno preduzeće “Vodokom” Kakanj ima još jednu važnu referencu koja zaslužuje pažnju javnosti.

Ovo preduzeće je izvođač radova na realizaciji brojnih projekata izgradnje vodovoda, i onih koji su dio gradskog sistema vodovoda, i onih kojima poslije izgradnje upravljaju mještani.

Činjenica da se “Vodokom” prijavljuje na tendere ukazuje na činjenicu da ima i da gradi zdrave osnove, da je tržišno orijentisan, da izvršava svoje obaveze čije je ispunjenje preduslov za prijavljivanje na tendere, da ima mehanizaciju, kvalitetne ljudske resurse, radni elan, zalaganje, pravac, cilj…

Na svoju tržišnu orijentiranost i graditeljsku sposobnost “Vodokom” je nadogradio i osjećaj za dobrobit onih koji iščekuju vodu na svojim česmama čime se svrstava u red preduzeća i servisa u službi građana prepoznatljivih po društvenoj odgovornosti i senzibilitetu prema potrebama ljudi.

U kontekstu ovih činjenica treba promatrati i ugovore koje su danas u Ministarstvu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK potpisali ministar Himzo Smajić i direktor Javnog preduzeća “Vodokom” Kakanj Haris Veispahić.

Radi se o projektima: nastavak izgradnje vodovoda Bijele Vode (24.508,21 KM), nastavak izgradnje vodovoda Slapnica (38.407,22), nastavak izgradnje vodovoda Varalići (50.001,17 KM), izgradnja vodovoda Zagrađe (75.905,10 KM) i dovršetak vodovoda Brus (57.411,36 KM).

Od ovih projekata 4 su mjesni vodovodi, a jedan – vodovod Brus je dio gradskog vodovodnog sistema.

Radovi će početi nakon što se kroz zakonom propisanu proceduru odredi nadzor nad izvođenjem radova.

“Vodokom” je i podrška brojnim društvenim aktivnostima u kakanjskoj lokalnoj zajednici – od ekoloških akcija do obilježavanja značajnih datuma.

 

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin