Veliki dan za mještane Brnjica i Subotinja: Ozvaničen početak radova na probijanju trase puta Donji Kakanj – Kondžilo

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Zvanično su započeti radovi na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo. Radi se zasigurno o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u posljednje dvije decenije. Nakon što je nedavno potpisan ugovor o izvođenju I faze radova na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo, firma „Trgošped“ d.o.o. Kakanj kao izvođač radova uvedena je u ovaj milionski vrijedan posao.

Podsjećamo, svečanosti potpisivanja ugovora prethodila je 39. sjednica Općinskog vijeća Kakanj na kojoj je usvojen Program utroška sredstava od koncesionih naknada, u sklopu kojeg se nalazi i projekat I faze izgradnje dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo vrijednosti 1.150.000 KM , čime su stvoreni neophodni preduslovi za početak izvođenja radova na izgradnji ove vrlo značajne saobraćajnice.

Radove su danas obišli načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo i direktor Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj Zijad Neimarlija. Iako se nalazimo u izazovnom i nepredvidljivom periodu usljed pandemije korona virusa, neophodno je obezbijediti odvijanje i realizaciju zacrtanih ciljeva na optimalan način, jer životni tokovi kao takvi ne mogu u potpunosti stati.

Zbog toga značaj današnjeg datuma u aktuelnim okolnostima ima posebnu težinu i sa sobom šalje snažnu poruku nade i optimizma da ćemo iz svega ovoga izaći jedinstveniji, snažniji i mudriji.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin