Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo: Čestitka povodom 1. decembra – Dana Trećeg korpusa Armija R BiH

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kakanj se u današnjici s razlogom ponosi svojim doprinosom u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina kroz angažman svojih vojnih formacija koje su se borile u sastavu Trećeg korpusa Armije R BiH.

Posebno je važan i doprinos naše privrede koja je radila i u teškim ratnim prilikama.

Prije 22 godine, 1. decembra 1996. godine, prilikom primopredaje dužnosti između dotadašnjeg i novog komandanta Trećeg korpusa brigadnog generala Sakiba Mahmuljina i brigadira Kadira Jusića, Općini Kakanj, jedinoj iz zone odgovornosti Trećeg korpusa, dodijeljena je Plaketa Trećeg korpusa Armije RBiH kao priznanje svim kakanjskim borcima i  stanovništvu Kaknja za doprinos u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Uz osjećaj ponosa, na ovim historijskim faktima se temelji naša motivacija da nastavimo vrijedno raditi na čuvanju od zaborava svih važnih historijskih činjenica iz perioda Odbrambeno-oslobodilačkog rata koje su vezane za prostor Kaknja i da budemo još ustrajniji u izgradnji našeg Kaknja i države BiH.

Uz podsjećanje na ove važne činjenice iz naše historije, svim starješinama i borcima Trećeg korpusa čestitam 1. decembar–Dan Trećeg korpusa Armije R BiH.

Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo

 

 

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin