Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo posjetio rudare na PK “Vrtlište” i uputio poruku rudarima: Cijena uglja mora biti pravedna

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Povodom 21. decembra – Dana rudara, vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo posjetio je u srijedu 19. decembra 2018. godine rudare na Površinskom kopu “Vrtlište”.

Povodom Dana rudara uputio je i poruku rudarima:

“Naši rudari su generacijama gradili ovaj grad. Oni su najzaslužniji za to što je Kakanj danas grad koji nudi perspektivu. Njima dugujemo sve i zato naši rudari imaju našu bezrezevnu podršku u ostvarivanju svih svojih prava.

Cijena uglja mora biti pravedna. Bez uglja nema električne energije. Bez električne energije nema razvoja. Zato su rudari najvažniji faktor našeg opstanka i razvoja. Vaši interesi su i naši interesi. Vaša prava su naša obaveza.

U potpunosti se slažem s rudarima u pogledu poboljšanja uvjeta za rad i sigurnost. Također, važno je podići investicije kako bi produktivnost bila podignuta na viši stepen.

Našim rudarima, onima čiji je hljeb sa sedam kora, onima što rade u mraku da nama nije mračno, i onima što rade u blatu da nama nije hladno, čestitam 21. decembar, Dan rudara!

 

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin