Zajednička inicijativa općina Kakanj i Vareš prema višim nivoima vlasti: Izgraditi putnu infrastrukturu do Bobovca

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Općine Kakanj i Vareš planiraju uputiti zajedničku inicijativu Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i Vladi Zeničko-dobojskog kantona da se u budžetima za 2020. godinu osiguraju novčana sredstva u svrhu izgradnje putne infrastrukture do srednjovjekovnog grada Bobovca.

Potpisnici inicijative će biti načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević, te predsjedavajući općinskih vijeća dvije susjedne općine.

U nacrtu inicijative koja je u pripremi bit će navedeno da je neophodno područje srednjovjekovnog grada Bobovca kvalitetno komunikacijski povezati s općinama Vareš i Kakanj.
„Za rješavanje ove problematike potrebna su značajna finansijska sredstva. Bez pomoći i podrške viših nivoa vlasti, općine Vareš i Kakanj nisu u mogućnosti same obezbijediti potrebna finansijska sredstva i realizirati navedeni projekat. Grad Bobovac je naslijeđe svih nas i sve relevantne institucije kojima je stalo do države Bosne i Hercegovine trebaju voditi brigu o Bobovcu“, navedeno je, između ostalog, u nacrtu inicijative koja se priprema.

Zajednička inicijativa bila je povod za današnji susret predstavnika općina Kakanj i Vareš u blizini Bobovca.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin