Zimska služba: Intervencije na svim ugovorenim pravcima, angažirana i dodatna mehanizacija

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedinTokom jučerašnjeg dana i protekle noći zimske službe “Vodokoma” i “Trgošpeda” su intervenirale na svim ugovorenim pravcima na području Kaknja. Angažirana je i dodatna mehanizacija na pravcima čije održavanje nije definirano osnovnim ugovorom.

Pod posebnom prismotrom su putevi kojima saobraćaju autobusi, te putevi koji vode do naselja u kojima žive mještani koji imaju potrebu odlaska na hemodijalizu.

Prije početka snježnih padavina u sve mjesne zajednice odvezene su značajne količine abrazivnog materijala kako bi se u zimsko održavanja puteva, posebno kritičnih dionica, uključili na volonterskoj osnovi i sami mještani.

Građane Kaknja obavještavamo da sve informacije u vezi zimskog održavanja, eventualne prijave neočišćenih puteva, te kritike ili pohvale mogu uputiti dežurnim službama pomenutih preduzeća u bilo koje doba dana i noći putem telefona:

062/906 794 i 062/906 978 – JP “Vodokom” Kakanj,

032/555 357 – “Trgošped” Kakanj.

061/ 326 888 – Kontakt telefon za puteve koji nisu obuhvaćeni osnovnim ugovorom i za nadzor nad realizacijom ugovorenih obaveza.

Općina Kakanj nadležna je za gradske i prigradske putne pravce, te lokalne i nekategorisane puteve, dok su za regionalne puteve i autoceste nadležni viši nivoi vlasti.Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin