Čestitka načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kakanj Slavena Katičića povodom 25.novembra-Dana državnosti BiH

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Naša država Bosna i Hercegovina sa svojim bogatstvom različitosti koje se međusobno susreću i obogaćuju je u suštini Evropa i Svijet u malom.

Biti dio takvog multietničkog društva predstavlja čast i privilegiju, ali to znači i obavezu i motivaciju da se svi kontinuirano i ustrajno zalažemo da svaki čovjek u našoj državi slobodno uživa svoja prava u pogledu svog nacionalnog, vjerskog i svakog drugog identiteta.

Biti dio multietničkog bosanskohercegovačkog društva istovremeno  znači i obavezu da se kontinuirano radi na polju jačanja demokratičnosti i zaštite ljudskih prava, te da se ustrajno radi na putu općeg prosperiteta.

Njegovanjem i konkretnim pokazivanjem tolerantnosti, uvažavanja, poštovanja i solidarnosti sa svim ljudima, te stalnim građenjem mostova prijateljstva, najbolje se pokazuje razumijevanje suštine naše domovine i najbolje se dokazuje odanost državi Bosni i Hercegovini.

Sa ovakvim promišljanjima i porukama, svim građanima Kaknja i svim ljudima koji domovinu nose u srcu, upućujemo čestitku povodom  Dana državnosti BiH.

Predsjedavajući OV                                                                               Općinski načelnik

Slaven Katičić                                                                                            Nermin Mandra

Foto: Grb Bosne i Hercegovine i Grb Općine Kakanj u holu zgrade Općine Kakanj

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin