Delegacija Općine Kakanj koju je predvodio načelnik Nermin Mandra posjetila Općinu Bugojno

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Utorak, 18. septembar 2018. godine: Delegacija Općine Kakanj koju je predvodio načelnik Nermin Mandra posjetila je danas Općinu Bugojno.

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić priredio je u kristalnoj općinskoj sali srdačan prijem za goste iz Kaknja.

Delegaciju Općine Kakanj činili su načelnik Mandra i šefovi općinskih službi, dok su delegaciju domaćina činili načelnik, šefovi općinskih službi i direktori javnih preduzeća i javnih ustanova.

Tokom posjete se razgovaralo o brojnim temama iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave. Razmijenjena su brojna iskustva iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, poduzetništva, društvenih djelatnosti, civilne zaštite… Poseban akcenat razgovora odnosio se na činjenicu da općine kao jedinice lokalne samouprave u kojima građani ostvaruju većinu svojih potreba trebaju imati adekvatne prihode od prirodnih i drugih resursa koji se iskorištavaju na njihovom području.

Načelnik Mandra uručio je domaćinu – načelniku Ajkuniću prigodne darove – Monografiju “Kakanj u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995” i repliku srednjovjekovnog pečatnog prstena sa ljiljanom čiji se original čuva u Muzeju Kaknja.

Načelnik Mandra je domaćinima uputio poziv za uzvratnu posjetu Kaknju.

 

 

 

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin