Intenzivna sezona radova na sanaciji infrastrukture u Kaknju, objavljujemo gdje i šta se trenutno radi i šta će se raditi u skorijem periodu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Počeli su radovi na rekonstrukciji dionice ceste Hrasno i Usijel (43.760,78 KM);

Počeli su radovi na dionici puta kroz Barev Do (11.323,61 KM);

U skorijem periodu se planira početi sa sljedećim radovima: Asfaltiranje puta u MZ Bjelavići (25.727,60 KM); Rekonstrukcija ceste Gornje Polje – MZ Bjelavići (19.997,32 KM); Rekonstrukcija ceste u MZ Plandište – Ulica šehida (39.308,36 KM); Rekonstrukcija ceste Gornja Ričica (28.283,70 KM).

U skorijem periodu bit će započeti postupci javne nabavke za projekte sanacije i rekonstrukcije cesta: Slapnica, Brežani, Desetnik, Donja Ričica, Povezice, Dumanac, Bičer, Sopotnica i Lučani.

U cilju objave javne nabavke, u skorijem periodu će biti izvršeni obilasci radi sačinjavanja predmjera radova za sljedeće projekte: sanacija puta u MZ Dubovo Brdo – Drijen, rekonstrukcija puta u MZ Krševac – Hodžići, rekonstrukcija puta u ulici Patriotske lige i radovi u MZ Bjelavići.

Izvršeno je uređenje parkinga kod Bijele džamije (tamponiranjem).

Izvršen je obilazak makadamskih dionica puta Tršće- Vukanovići i dionice prema Slagoščićima, izdat je nalog izvođaču radova na redovnom održavanju cesta za nužnu sanaciju nasipanjem tamponom.

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin