Kakanj, Vaša naredna poslovna destinacija

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dragi Kakanjci i Kakanjke koji živite bilo gdje van BiH,

Svjesni smo činjenice da ste vi najbolji ambasadori naše lokalne zajednice u svijetu, te ovim putem želimo da se povežemo i kreiramo jaču i bolju saradnju sa vama. Međusobnim uvezivanjem stvorit ćemo bolje uslove za očuvanje tradicije, kulture, otvorit ćemo nove puteve saradnje i pokrenuti privredna ulaganja na lokalnom nivou.

Općina Kakanj i USAID provode zajednički projekat „Diaspora Invest“. Kroz navedeni projekat se sprovode i aktivnosti mapiranja dijaspore. Cilj mapiranja je informisati i uključiti dijasporu u buduće aktivnosti. Stoga Vas molimo da popunite kratku anketu na ovom linku https://kakanj.gov.ba/e-dijaspora/ . Rezultati ankete su tajni i zaštićeni te se neće javno objavljivati.

Za potencijalne investitore na području općine Kakanj, naši uposlenici stoje na raspolaganju i sa posebnim interesom ćemo biti servis kroz općinsku administraciju. U okviru USAID projekta „Diaspora Invest“, Općina Kakanj i USAID su uspostavili zajednički fond u visini od 100.000,00 KM kojim će se podsticati i sufinansirati investicioni projekti na području naše općine i jačati učešće dijaspore u lokalnom ekonomskom razvoju.

Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva pomoć ili savjet molimo Vas da nas kontaktirate na dijaspora@kakanj.gov.ba ili na broj +38732771844, te Viber ili Whatsapp (putem poruka) +38761535189.

Anketu možete popuniti na gore navedenom linku ili lično u Šalter sali Općine Kakanj (Ured matičara) i na Info pultu Općine Kakanj. Na fotografiji se mogu vidjeti pitanja iz ankete.

Hvala na saradnji!

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin