Načelnik Mirnes Bajtarević: Duboko sam tužan zbog napada na vlč. Žarka Vujicu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Duboko sam tužan zbog napada na vlč. Žarka Vujicu koji se dogodio tokom protekle noći u Kaknju. Jutros sam odmah po saznanju posjetio župnika kako bih mu uputio izraze podrške i suosjećanja.

S bolom u duši izražavam razočarenje i nevjericu da postoje tako zli ljudi koji su spremni izvršiti takav gnusan i strašan čin napada.

Od nadležnog kantonalnog MUP-a očekujem da što prije pronađu počinioca, a od pravosudnih organa da oštro kazne počinioca.

Izražavam spremnost Općine Kakanj da namiri materijalnu štetu nastalu napadom i pljačkom, a posebno naglašavam da je najveća bol činjenica da je zvjerski napadnut župnik vlč. Žarko Vujica i u tom smislu župniku, vjernicima i svim ljudima koji su s tugom primili vijest upućujem izraze suosjećanja.

Ja lično i svi građani Kaknja, svih nacija i vjera, danas su u mislima i molitvama uz našeg sugrađanina vlč. Žarka Vujicu.

Kontaktirao sam predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kakanj Slavena Katičića koji je također osudio gnusni čin i pozvao nadležne organe da pronađu što prije počinioca i da ga oštro kazne.

U tom smislu, upućujemo zajedničku poruku podrške župniku Vujici i osudu vandalizma koji se dogodio tokom protekle noći.

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević

Podijelite

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin